Novi Sad
12.08.2011.
13:20 > 14:19
Sugrađani koji su prethodnih dana kontaktirali "Čistoću" kako bi prijavili pse lutalice nezadovoljni su brzinom kojom se ovaj problem rešava.
  • 05.07.2013 01:20
    AZIL!
    Psi nisu krivi za neodgovornost svojih bivsih vlasnika, ali to ne znaci da ostatak gradjanstva treba da zazire da slobodno ide gradom!!!Azil! treba pokrenuti peticiju! Za te pare koje se daju za odstete moze se napraviti vise azila.
  • Lana Spans

    22.10.2011 09:16
    Beli pas
    Taj beli pas je sklonjen, nije u pitanju ni malo agresivan pas, vec bolestan i napusten. Imao je vlasnika,koji ga je izbacio u Kamenici.
    Nisu problem psi, nego ljudi!!!
  • Jazz

    14.08.2011 07:42
    Marijana
    Obzirom da se ne poznajemo Marijana ,zamolio bih Vas da budete malo kulturniji u vezi ocenjivanja kakav je ko... Nešto niste baš skroz razumeli...
    " ko ne voli životinje ne voli ni ljude"...ta krilatica postoji puno godina te sigurno ima neke istine u njoj.
    A da su ljudi krivi za veliki broj lutalica po ulicama gradova to jeste tačno...odlično ste primetili da nisu pali sa neba...
    A mene ne svrstavajte u onaj koš...ja imam tri psa u kući i jednu mačku i drago mi je što je tako. Moji poznanici imaju u Sr.Karlovcima plac sa kućicom na kojem drže oko 40-ak pasa koje su spasli sa ulice...itd. Trudimo se koliko možemo...
    Vaše komentare uputite roditeljima koji sklanjaju decu od pasa, šutaju ih ili gadjaju kamenjem......
  • Dalibor

    13.08.2011 19:43
    Av Av
    Kakav direktor takvo i preduzece
  • MM

    13.08.2011 12:05
    Grad ili džungla?!
    Pre nekoliko dana sam prisustvovao sceni u Rumenačkoj ulici, kada je čopor pasa napao i izujedao po nogama dete koje je vozilo bicikl. Srećom, nekoliko prolaznika je pritrčalo, oteralo pse i pomoglo prestravljenom detetu. To je bio isti čopor koji već par meseci na bulevaru Kralja Petra noću istrčava na put i napada vozila i prolaznike. Osim toga, često se na dečijim igralištima pojavljuju pit-bulovi i druge opasne rase, koji sasvim slobodno trčkaraju pored male dece. Njihovi vlasnici, najčešće lokalni dileri i slični probisveti verovatno nisu svesni da životinja može usmrtiti dete jednim ugrizom?!
    Ne podržavam zlostavljanje životinja, ali pitam se čiji je grad Novi Sad, da li je on prvenstveno ljudsko naselje ili je kao džungla gde životinje mogu da drže u strahu stanovnike?! Čoveku stvarno dođe da preuzme zakon u svoje ruke i da počne rešavati probleme.
  • Marijana

    13.08.2011 11:19
    Blago nama sa takvim savesnim gradjanima
    Ko ne voli zivotinje, ne voli ni ljude! Nisu ti psi pali sa neba, to su psi koji su pusteni na ulice i njihovo potomstvo bas od takvih dusebriznika kao sto je vecina "komentatora" na ovu tzv vest. Znate, nije im niko odrzao lekciju iz kontracepcije. Idioti.
  • 13.08.2011 10:41
    dokaz
    Ova vlast je nesposobna da ukloni i pse lutalice sa ulice. Pa kako će onda da se uspešno bori protiv kriminala i nezaposlenosti ?
  • Jazz

    13.08.2011 07:46
    AZIL....20 godina se samo priča i nikada dalje od toga.
    Kakav smo mi to grad ? Uvek se govorilo da onaj ko ne voli životinje ne voli ni ljude....taj nije dobar čovek !
    150 miliona dinara za jedan grad nije neka naročita suma....naročito ako se uzme u obzir koliko se puta ( i na koliko mesta )nešto lepo asfaltira pa za par dana ponovo raskopa jer su zaboravili da postave kablove,cevi i sl. Takvih slučajeva je jako puno u gradu...koje li su tu sume u pitanju ?
    Voleo bih da neko to približno izračuna ( u toku jedne godine).....
  • Pobiti!

    13.08.2011 06:58
    Sve te kerove i mačke treba pobiti. Grad bi bio čišći, deca bi se mirnije igrala. Ne bi se krali više šahtovi sa podzemnih kontenjera, ne bi bilo uništavanja parkova, ni tuča. Ni plaćanja odšteta. Da otvorimo sezonu lova i sve ih pobijemo. Posle treba da se pobiju svi rasni psi koji seru po travi i asfaltu. Posle njih treba da se pobiju....."Gospodine Hitler, probudite se, opet ste pričali u snu!"-reče psihijatar!
  • ns

    13.08.2011 05:38
    volim pse i imao sam dva dok sam živeo u kući, u stanu mi nije padalo na pamet da imam psa em što stan nije prirodno okruženje za život psa em što nije praktično higijene što se tiče pogotovo sa malom decom u kući. razne komšije imaju razne kere, to se ne kupi iza svog psa, ne nosi se korpa iako su neki od njih opasne sorte, povodac tu i tamo, o lajanju ne bih ovaj put...
  • B

    12.08.2011 18:04
    Kerful grad
    Novi sad je jedan kerful (pun kerova) grad. Živim u njemu preko 20 god. i nikako mi nije jasno kako neko može da drži velikog psa u malom stanu, na nekom 5.,6.,8. spratu To je mučenje životinja, komšija, okoline... Sve je više pasa, a sve manje dece, ali mi je jasno zašto se to dešava. Sebičnost, samo sebičnost...
    Samozvani humanisti i zaštitnici životinja neće da se pozabave bahatim vlasnicima koji izbacuju pse na ulicu kad malo porastu, čipovanjem pasa, kao ni psećim izmetom koji nijedan vlasnik ne sakuplja za svojim psom.
    Ne treba mučiti i kažnjavati životinje i baš zato TREBA OŠTRO KAŽNJAVATI VLASNIKE.
  • LuLU

    12.08.2011 16:45
    Prosecan azil za oko 150 pasa godisnja kosta oko 5 miliona dinara a gradnja takvog manjeg azila kosta oko 4 miliona dakle za prvu godinu to bi bilo 9 miliona.
    Po podacima Cistoca na ide odstete za ujede pasa lutalica godisnje placa oko 50 PEDESET MILIONA!
  • Dr Petrović

    12.08.2011 16:12
    a izujedani:
    Oni se primaju u urgentni centar i po dobijanju nalaza tuže grad i dobiju 2-3000 evra od grada.
    Tolko izujedanih x toliko novaca, pošto je azil?
  • Zajednickim snagama!

    12.08.2011 15:44
    Pa da.... Samo kad je bodaniste!
    A to sto se ludaci izivljavaju nad zivotinjama i deca ISTO to n9iko nije bitno jel?
    Sto pojedinci medju kojima ima i dece lome zivotinjama noge repoce odsecaju usi zive ih pale
    TO NIKOG NE BRINE?????

    Nadam se da ce nakom izbora da se nesto promeni po pitanju napustenih zivotinja koje ni za sta nisu krive!
  • 12.08.2011 15:31
    Kada već šinteri kreću u akciju, neka svrate i do Ribarca. Tamo ne može da se prođe od pasa lutalica.
  • jatzans

    12.08.2011 14:36
    Na Limanu 3 već danima se mota čopor od 9-10 pasa. Šta vredi zvati komunalce. Lakše je nazvati Hitnu ili Konkordiju.
  • mb

    12.08.2011 13:55
    kako to funkcionise...
    Ja sam zvao Cistocu, a oni su me uputili na Komunalnu Inspekciju. Dispecer preuzme poziv i kaze da ce kolega dobiti predmet. PREDMET! Kao da je to neka filozofija da se pokupi pas lutalica. Elem, sledeceg dana sam ponovo pozvao i saznao da gore pomenuta koleginica radi tek od 14h. Ja sam lepo pitao, da li oni misle da psi imaju radno vreme i ko ce to da resi. Nakon nula rezultata i razgovora sa sefom gore pomenute inspekcije, pisem pismo Gradonacelniku. Posle dve nedelje dolazi obavestenje iz Otvorene Kancelarije u kojem me mole da odem na razgovor kod Nacelnika Komunalne Policije, pa da njemu licno kazem kako stoje stvari. U medjuvremenu Gradska Kuca preti Cistoci krivicnom prijavom jer ne rade svoj posao. Sve je ovo cirkuska predstava koju odlikuje biser pod nazivom JKP Cistoca.
    To JKP lici vise na neciju privatnu imovinu. Jednom prilikom su se udostojili i poslali pismo potpisano od strane njihovog PR-a u kojem obecavaju da ce uciniti nesto po pitanju pasa lutalica u mojoj ulici. Suplja i prazna prica...
    Svaki kasniji pokusaj da se kontaktira neko odgovorno lice nema rezultata, a sama inforamcija o imenu direktora zahteva oko 20 minuta natezanja sa zaposlenima te firme koji se javljaju na telefone naznacene na sajtu JKP-a.
    Ipak sam saznao ovo... Mozete da zovete inspekciju, onda oni upute pismeno obavestenje, Cistoci, onda oni treba da izadju i pokupe te pse. Kako oni to rade... Imaju JEDNO vozilo!!!
    A i to jedno vozilo koje pokriva NS i okolinu nekada kupi zive, a nekada mrtve pse. Icesto uopste ne izlazi na teren jer je NEISPRAVNO!
    Stranacki kadar radi sve u 16, ali niko nece da odvoji novac i odradi posao koji nama gradjanima mnogo znaci.
    Cistoca je samo jedan primer bahatosti i lenjosti JKP-a u NS.
    Za ujede pasa se placaju odstete po 300.000 dinara i Grad to ne posmatra kao problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna